Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mitől jó egy téli kerékpáros kesztyű, miben jobb a Castelli Spettacolo RoS?

Mitől jó egy téli kerékpáros kesztyű, miben jobb a Castelli Spettacolo RoS?

A téli kesztyűk elengedhetetlen kellékei a téli edzésnek (amennyiben nem görgőn végezzük), ugyanúgy, ahogy a téli ingázáshoz vagy csak egy egyszerű hétvégi tekeréshez. A legjobb téli kesztyűk pedig megőrzik a kézfejekből áradó hőt és nem engedik fázni azt. Természetesen itt sem fogunk egy olyan kesztyűt találni, ami mindenkinek egyaránt tökéletes, legfeljebb a lehető legjobbat a számunkra. Ebben próbálunk egy kis segítséget nyújtani.

Elmerevedett ujjakkal vagy fázó tenyérrel nem épp kellemes élmény a kerékpározás, ugyanígy az sem túl kényelmes, ha egy kifejezetten vastag és nehéz kesztyűt kell kezeinkre húzzunk. A megfelelő anyagvastagság nem csak a kényelmet, hanem a biztonságos közlekedést is szolgálja – könnyebben húzzuk be a fékkarokat és biztosabban fogjuk a kormányt is egy vékony, de meleg és minőségi kesztyűben.

Mi ennek szemléltetésére a Castelli Spettacolo RoS-t találtuk, amelyet számos téli körülményt figyelembe véve terveztek – legyen szó nedves, enyhén száraz vagy csípős hidegről. A RoS (Rain or Shine) az olasz gyártó technológiája, amely lehetővé teszi, hogy ne csak szélálló és vízálló legyen ruhadarabunk, de ugyanakkor légáteresztő is és ezzel együtt tényleg komfortos viselni.

A Spettacolo RoS esetében a külső réteg víz- és szélálló is, ami a Primaloft csúcsminőségű Gold rétegével párosítva egy meglepően meleg kesztyűt eredményez a 102 grammos súlya ellenére. 

A szára hosszabb, mint azt megszokhattuk általában a kesztyűknél, ez pedig rendkívül jó átfedést biztosít egészen az ujjakig, megőrizve a meleget. Ez megnehezíti az óra viselését, kivéve ha szára elég hosszú – a vékony anyagvastagságnak köszönhetően nem növeli nagyban csuklónk átmérőjét.  A hosszú cipzárnak köszönhetően rendkívül egyszerű a fel- és levétel. Ugyanakkor a cipzár inkább víz lepergető, mint vízálló, itt egy belső béléscsík található, ez meggátolja a nedvesség bejutását.

A kesztyű méretezése teljesen általánosnak mondható, a nagy méret itt ténylegesen nagy méretet jelöl, itt nem a márkától megszokott szűk méretezéssel találkozunk. A mutatóujjakon található egy plusz szövetréteg, ami okostelefon-kompatibilissé teszi a kesztyűt, így nem kell levennünk a mínuszokban azt ha meg akarjuk nézni még egyszer a térképet, vagy a legutóbbi KOM-eredményünket. Az ujjak között pedig találunk egy segéd-szalagot, ami segít levételben.

A tenyér nem kapott sok párnázást, de nem is hiányzik tekintve, hogy a rétegek és a műbőr tenyér rész elegendő kényelmet biztosít tekerés közben. A hüvelyk- és mutatóujj között, a tenyér alatt találunk egy megerősített részt, ezt leszámítva a vékony rétegek jellemzik a kesztyűt. A szürke szilikon pedig igazán kiváló tapadást biztosít, még nedves úton is!

Összegzés

A Spettacolo RoS kesztyű a prémium kategóriába tartozik és nem csak az ára miatt (habár a Castelli is ide pozícionálta). Ez a kesztyűegy nagyon jó opció a változékony téli napokra, méretét tekintve pedig kompaktnak mondható. Kényelmes, meleg, könnyen le- és felvehető, igazából mindent tud, amit egy ilyen kesztyűtől elvárunk.

 

 

A cikkhez felhasznált forrást itt találod.

Képek és fordítás: László Attila

Az oldal tetejére