Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kerékpáros szerszámok tesztje a Bringalandban

Kerékpáros szerszámok tesztje a Bringalandban
Kerékpáros szerszámokat teszteltünk! - Öt prémium minőségű marokszerszámot szeretnénk bemutatni. Tömeg, méret, hasznos és nélkülözhető funkciók, tartósság, kialakítás, extrák és természetesen az árak voltak a fő szempontok tesztünk során.

Kerékpáros szerszám teszt

Amikor ilyen szerszámot választunk magunknak, érdemes figyelembe venni, hogy milyen kerékpárunk van, azon miket szeretnénk és tudunk magunk szervizelni bringázásaink során Ha például egy nyeregmagasságot, kormányt/befogót állítanánk és legfeljebb egy defektet szerelnénk meg az út szélén, teljesen más szerszámra lesz szükségünk, mintha szervizelésben komoly jártassággal rendelkezünk.

Ha szakmailag képben vagyunk, és akár egy lánc-bontás-összeszerelés, vagy centrírozás is sima ügy számunkra, akkor már érdemes a komolyabb, profibb szerszámok felé nyitnunk. Mindig azt tartsuk szem előtt, hogy mik az igényeink, képességeink és lehetőségeink.

 

Elsőként szeretnénk bemutatni a KNOG FANG POCKET MULTI-TOOL -t. Az ausztrál cég design-ban nagyon erős, ez első ránézésre is szembetűnik. Kialakításában és formavilágában nagyban eltér a többiektől.  A szerszám 3 egységből áll. A középső, fő egység egy rozsdamentes acél magos, kemény műanyag, melyben megtalálható 5; 8; 10; 13; 14-es kulcs, egy bit-fej foglalat, palack-nyitó, dobozvágó, és 2db bit-fej tartó, amiben 4-es és 5-ös imbusz bit-fej lapul, egyik oldalon SI, másikon angolszász mércét találunk. Ezt a középső részt fogja közre a két oldalsó elem, amely önmagában 2db jól használható gumileszedő szerszám, ennek egyikében található még bit-fej tároló melyben egy 6-os imbusz, és egy csillag-csavarhúzó bit-fejet tehetünk, amely tartozék!  A 18 funkcióhoz mindössze 83 grammos tömeg társul. Extra lapos kialakítása miatt kényelmesen elfér a zsebünkben melyre neve is utal: „pocket multi-tool" – fontos megjegyezni, hogy a szerszámtól repülés során sem kell megszabadulnunk, hiszen erre a TSA is rábólintott.  Mindezért 10990Ft-ot kell fizetnünk. 

Mindent összevetve: 3,5 csillagot szavaztunk  meg az 5-ből.

 

 

Második versenyzőnk a BBB PRIMEFOLD M. Klasszikus svájci bicska kialakítású, igényes cnc-zett, eloxált (BBB-kék) alumínium oldalsó lapok fogják közre a 14 funkciónyi szerszámot. Imbusz kulcsból 2; 2.5; 3; 4; 5; 6; 8-as méretűek közül választhatunk. 1 laposfejű, 1 csillag és egy T25-ös torx csavarhúzó, 8-as csavarkulcs, valamint 3.2; 3.3; 3.5mm-es küllőkulcsok állnak még rendelkezésünkre. Extra: Mavic küllőkulcs is található rajta!!!  Kis méret, kompakt kialakítás, minőségi anyaghasználat jellemzi. Tömege nem kevés, 155 gramm, de minden bizonnyal ez a tartósság javára válik!

7490Ft-ot kell fizetnünk  érte ezért ár/érték arányban kiváló választás.  4 csillag!

 

 

A TOPEAK márka ismerős lehet sokunk számára kiváló ár-érték arányú kiegészítő termékeinek köszönhetően. Szerszámos listánkba két TOPEAK is bekerült. Elsőként az ALIEN XS-t szedjük darabokra. Szó szerint, mivel ez a kicsi szerszámkészlet 2 darabból áll. 20 funkció a megszokott bicska-felállásban. Felépítését tekintve két- egymásba csúsztatható masszív, kompozit műanyag házban kapott helyet 2; 2.5; 3; 4; 5; 6; 8-as imbuszkulcs, 8; 9; 10mm-es kulcs, egy laposfejű és egy csillag csavarhúzó. Két fajta küllőkulcs, palack nyitó és egy borotvaéles kés is a rendelkezésünkre áll. Minden szerszáma első osztályú edzett acélból készült.  Kompakt mérete ellenére a második "legnehezebb" a listából, 170 grammot nyom. A műanyag ház miatt talán tartósságban nem veszi fel a versenyt a fémből készültekkel szemben, viszont tartsuk szem előtt, hogy ezek a kis szerszámok nem napi, nagyszervizek lebonyolítására lettek tervezve. Ára igen kedvező: 8400Ft

Az összképet tekintve 4 és fél csillagot ítéltünk a TOPEAK ALIEN XS-nek.

 

 

A BIANCHI CHIAVE MULTIUSO az országúti bringáiról legendássá vált olasz cég, kiegészítő-palettájának egy kimagasló minőségű darabja. Nem véletlenül választottuk a be a listánkba. Nagyon okosan összeválogatott hasznos 19 szerszámot fog közre a két erős cnc-zett alumínium oldalfal, melyet vastag acél csavarok tartanak egyben. A rendkívül lapos kialakításban kapott helyet: 2; 2.5; 3; 4; 5; 6; 8-as imbuszkulcs, T10, T25, és T30-as torx, lapos és csillag csavarhúzó, üvegnyitó és ami kifejezetten szimpatikus: 4 fajta küllőkulcs, és láncbontó is található a szettben. Tartósság tekintetében magasan viszi a prímet, mivel műanyag alkatrésze nincs, tömege így is csak 139 gramm! Designban kis plusz a láncbontón lézergravírozott Bianchi logó.

Ára tekintélyes 14900Ft, ezért csak 4 csillag jár az 5-ből. Bianchi fanoknak kötelező! ;) 

 


Végül ismét egy TOPEAK. Az amerikai gyártó HEXUS X névre keresztelt multitoolja egy igazi zsebműhely! Méretét tekintve nem a legkisebb, és nem is a legkönnyebb a maga 174 grammos tömegével. Viszont 21 releváns funkció áll rendelkezésünkre bárhol, bármikor. Kialakítása a megszokott bicska-forma, és itt jön a magyarázat a méretére: a ház két oldalán találunk lepattintható formában egy-egy teljes értékű gumileszedőt, ezért ha eddig ezt külön szettként vittük magunkkal, mostantól nem lesz rá szükségünk. A szerszám két oldala vastag műanyag, melyben három bitfej konzol is helyet kapott. A két oldallap között megtalálható a kötelező imbusz-sor 2; 2.5; 3; 4; 5; 6; 8 méretben, T15, T25, és T30-as torx, csillagcsavarhúzó, presta szelepkulcs (!!!) 2 féle küllőkulcs és egy nagyon masszív láncbontó. Külön ki kell emeljük, a láncbontó oldalából kipattintható láncszem összetartó "kampót" is elhelyeztek, mely apróság ugyan, de hatalmas segítség egy lánc szerelése esetén! A láncbontót az egyik gumileszedő oldalába integrált 4-es imbusszal tudjuk csavarni. Minden szerszáma króm-vanádum ötvözet, ami garantált időtállólságot jelent. 10500Ft-ért ez egy tökéletes választás minden bringás számára!

Nálunk a TOPEAK HEXUS X az abszolút 5 csillagos szerszám!

 
Az oldal tetejére