Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Itt a gyökeresen megújult Bianchi Arcadex, egy ízig vérig gravel kerékpár!

Itt a gyökeresen megújult Bianchi Arcadex, egy ízig vérig gravel kerékpár!

A Bianchi bemutatja az új Arcadex karbon gravel kerékpárját, amelyet kifejezetten a kalandos bringázás és bikepacking szerelmeseinek terveztek. Ez az új modell jelentős átalakításon esett át, hogy minden szempontból megfeleljen a modern gravel kerékpározás igényeinek. A Bianchi Arcadex nem csupán egy gyönyörű kerékpár, hanem egy igazi társ, amely a legextrémebb terepeken is helytáll.

Dizájn és funkcionalitás

Az Arcadex a Bianchi könnyű gravel versenykerékpárja, az Impulso gyors és elegáns megjelenését örökölte, miközben számos technikai újítást is kapott. A legszembetűnőbb változás az új belső váz tároló, amely az alsócsőben, az üvegkulacstartó alatt található. Ez a praktikus kis rekesz ideális hely a mini-szerszám, CO2 pumpa és gumiabroncsemelő tárolására, így mindig kéznél lesznek a legfontosabb eszközök, még akkor is, ha leveszed a bikepacking táskákat.

A 2024-es Bianchi Arcadex endurance gravel kerékpár


Nagyobb gumiabroncs férőhely

Az előző modell egyik legnagyobb hiányosságát orvosolva, az új Bianchi Arcadex akár 700 x 50mm-es gumiabroncsoknak is helyet biztosít. Ez lehetővé teszi, hogy a legdurvább kalandpályákon is kényelmesen és biztonságosan bringázhass. Ha pedig sárvédőket is használnál, a Bianchi szerint 45mm széles külsőgumival is felszerelhető a kerékpárt.

A 2024-es Bianchi Arcadex-nek nagyobb gumiabroncs férőhelyet csináltak a sár szabad mozgásához


Új Endurance gravel geometria

Az új Arcadex geometriai kialakítása is jelentős frissítést kapott. Az 5 méretben (XS-XL) elérhető modell stack és reach adatait teljesen átírták, hogy minden méretben jobb teljesítményt nyújtson. A hosszabb láncvillák és a nagyobb tengelytáv stabilabb endurance geometriát biztosítanak, így a mindennapos bringázás során is kényelmes és reakcióképes marad a kerékpár.

A 2024-es Bianchi Arcadex gravel kerékpár vázgeometriájának stack és reach adatait is teljesen felülírták


Technikai részletek

A teljes karbon Bianchi Arcadex váz és villa most már teljes belső kábelvezetést kínál! Ez a kerékpár 1 lánctányéros kialakítással rendelkezik a hajtáslánc-kompatibilitás érdekében. Az alapfelszereltség részét képezi a BB86 PressFit középcsapágy, a kerek 27,2 mm-es nyeregcső ékbilinccsel, valamint a flat mount tárcsafékek 12mm-es átütőtengellyel. Az átütőtengely kar egy többfunkciós szerszámot is tartalmaz, amely ideális a legtöbb csavar meghúzásához.

A Bianchi Arcadex gravel kerékpár átütőtengelyének kulcsa egyben szerszám is, amellyel majdnem minden csavart meghúzhatunk a bringán


Új Bikepacking táskák

Az új Arcadex gravel kerékpárok kiválóan felszerelhetőek az új, Olaszországban készült Bianchi bikepacking táskákkal. A négy különböző táska mindegyike vízálló és praktikus megoldást kínál a felszerelés tárolására.

A Bianchi Arcadex két változatban elérhető: Comp és Pro


Comp vagy Pro?

A Bianchi az új Arcadex-et két változatban kínálja – Pro és Comp – mindkettőt két felszereltséggel. Minden kerékpár alapértelmezetten teljes karbon bikepacking villával érkezik, 3-as kulacstartó rögzítésekkel. 

Bianchi Arcadex Pro 2024 gravel kerékpár

Arcadex Pro
A Bianchi Arcadex Pro 25mm-es belső Velomann Terbium 30 küllős karbon kerekekkel van felszerelve. Celeste vagy Deep Wood Green színben. Elérhető elektronikus SRAM Apex és GX Eagle AXS, vagy mechanikus Shimano GRX 12sp (820/822) váltószettel is. A Pro modell igénytől függően választható egy 30mm-es rugóúttal rendelkező RockShox Rudy Xplr gravel teleszkópos villával is. 

Bianchi Arcadex Comp 2024 gravel kerékpár

Arcadex Comp
A Bianchi emellett elérhetőbb verziókat is kínál az Arcadex Comp-val, amely 22mm-es belső felniszélességű Fulcrum Rapid Red kerekekkel van felszerelve. Itt a felszereltséget tekintve az opciók a mechanikus Apex, Eagle vagy egy alacsonyabb specifikációjú, de még mindig12 sebességes GRX 610 vagy 822-vel.

 

Amennyiben versenygeometriás gravelre vágysz, kattints ide a Bianchi Impulso bemutatójához!

Ha szeretnéd megismerni a Bianchi kerékpármárkát, itt olvashatod el bemutatónk.

Az oldal tetejére