Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyermeked első kerékpárja: hogyan válassz megfelelő biciklit minden korosztálynak?

Gyermeked első kerékpárja: hogyan válassz megfelelő biciklit minden korosztálynak?

A gyermekből felnőtté válás során játékaid a tárolóba kerülnek és érdeklődésed megváltozik. De ami sosem múlik el: az a kerékpározás öröme.

Gyermeked számára a megfelelő kerékpár megvásárlása valóban egy életen át tartó kültéri tevékenységbe, önmegvalósításba és felfedezésbe való befektetés. De a sok márkával és designnal szemben, hogyan tudod, melyiket válaszd?

Mi, a Bringalandnál hozzáértésünkkel igyekszünk segíteni a döntésben, hisz az, hogy gyermekeddel a megfelelő méretű és felszereltségű kerékpárt válasszátok, eredményezi majd az örömteli nyeregben eltöltött perceket. A mi célunk, hogy örömöd leld kerékpárodban. Az alábbi tippek segítenek kiválasztani azt a kerékpárt, amely nem csak nagy mosolyt csal a gyermeked arcára, de egyik legbecsesebb tulajdona is lesz addig, amíg ki nem növi azt. (Ha a pénztárcád felé nyúlsz és izzadság gyűlik a homlokodon, ne aggódj – mi ebben is segítünk! Olvass tovább!)

MELYIK KOROSZTÁLYNAK MELYIK KERÉKPÁR?
Egyre egyértelműbb, hogy amint egy gyermek elkezd járni, ni
ncs olyan, hogy "túl korai" megtanítani őket kerékpározni.

Az 1,5-2,5 éves gyermekek számára a legjobb kiindulás a futókerékpár. Ez lehetővé teszi, hogy egyedül üljenek a "kerékpáron" és saját lábaik erővel tolják magukat előre a földön. Még mielőtt észrevennénk, két lábukkal a levegőben fognak suhanni előttünk.

Ha gyermeked már idősebb és ég a vágytól, hogy a pedálokat hajtsa, itt az ideje kiválasztani a megfelelő pedálos kerékpárt!

 

GYERMEKKERÉKPÁROK MÉRETEZÉSE?

Mielőtt még a fékkel rendelkező kerékpárokhoz jutnánk, beszéljünk a méretről. Ez abszolút lényeges eltalálni, de szerencsére elég egyszerű dolgunk van:

A 12 colos kerékpárokat általában a 2-4 éves gyerekek számára készülnek. Ebben a kategóriában például a Shotgun Dirt Hero 12" futóbiciklit ajánljuk, amelyet alumínium vázzal és hidraulikus fékekkel szerelnek. Ami például remek ebben a modellben, az a 14"-os kerékszett, amelyet külön van lehetőség megvásárolni, így növelve annak méretét. 

A kicsivel nagyobb, 16 colos kerékpárok már a 3-6 éves gyerekeknek való, itt már elég nagy a választék. A Bringaland kínálatában találkozhatunk pótkerekes, kontrás kerékpárokkal is, mint a Specialized Riprock vagy a Giant Liv Adore, amelyek a kifejezetten kezdők számára készültek. Ha pedig gyermekünk már magabiztosabban kezeli a kerékpárt, akkor a Specialized Jett 16" és Specialized Riprock Coaster 16", Giant ARX 16", Giant Liv Adore 16" és Cube Cubie 160-at ajánljuk. A kontrás és racsnis, fékkel felszerelt biciklik közül technikai tudás alapján érdemes választani. Ne válasszunk olyan kerékpárt, amely túl nagy kihívást jelent gyermekünk számára, nehogy ez szegje kedvük a későbbiekben!

A 20 colos kerékpárok tökéletesek lehetnek például az 5-8 éves gyerekek számára, itt a Specialized Riprock 20" és Cube ACID 200-at ajánljuk. 

A 24 colos kerékpár a nagyobb gyerekek számára készült, ez nagyjából 7 éves kortól ajánlott. Itt a Specialized Jett 24", Cube ACID 240 és Cube ACID DISC 240 kerékpárokat érdemes megfontolni.

 

MILYEN TÍPUSÚ KERÉKPÁR LEGYEN?

Amikor a gyermeked számára választandó kerékpár típusáról van szó, a legfontosabb tényező, hogy hogyan állítható meg. A fékezés a kerékpározás biztonságának legfontosabb része és az első dolog, amit meg kell tanulniuk. Íme az opcióid:

-futókerékpár
-pótkerekes kerékpár
-kontrafékes gyerekbicikli
-bowdenes V-fék vagy felnifék
-bowdenes tárcsafék
-hidraulikus tárcsafék

 

KONTRAFÉKES KERÉKPÁROK
A kontrafékes kerékpárok egyszerűek: előre felé tekerve haladhatsz, hátrafelé tekerés során pedig fékezel. A Bringalandnál kínálatában Specialized, Cube és Giant modelleket is találunk kontrás kivitelben. Ezek tökéletesek kezdőknek, hiszen sokkal könnyebb megtanulni kezelésük, mint a kézzel húzható társait. Ezen felül olcsóbbak, száraz és nedve körülmények között is egyaránt remekül működnek és kevesebb karbantartást igényelnek.

 

FÉKKAROS KERÉKPÁROK


A kézi vezérlésű fékek lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy már korai szakaszban megszokják a fékezés valódi formáját: a kormánykarok használatát. A Bringalandnál ebben a kategóriában található a legnagyobb választék. Íme néhány remek ok arra, hogy a gyermeked számára miért érdemes kézzel vezérelhető kerékpárt venni:

-Jobb ellenőrzést tesz lehetővé a kerékpár fékezésekor
-Könnyen karbantarthatóak, és az alkatrészek cserélhetőek
-Lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy a megfelelő fékezési technikát tanulják meg már kerékpáros kalandjaik legelején
-A kézi fékezésű biciklik emellett magabiztosabb kerékpárkezelést tesznek lehetővé gyermekünk számára

Nem szükséges mindkét fékkar, kezdésnek elég, ha az egyik fék fel van szerelve. Itt érdemes megjegyezni, hogy a döntést a terepviszonyoknak és felhasználásnak megfelelően hozzuk meg, tehát ha domboldalon lakunk vagy tervezünk komolyabb tekeréseket, megfontolandó az első-hátsó fékezés lehetősége.


MIÉRT ÉRDEMES HOZZÁNK FORDULNOD?

Sok ok van arra, hogy miért a Bringaland az a hely, ahová érdemes gyermeked következő kerékpárjáért menni:

Cseréljük, ha kinőtte...
Természetesen gyermeked megérdemel egy magas minőségű kerékpárt. De mi a helyzet azzal a ténnyel, hogy gyermekünk 1-2 éven belül kinövi kétkerekű társát? 
Erre az esetre is gondoltunk, így lehetőség van a nálunk vásárolt (már használt) gyerekbicikli beszámítására is az új árába, ezzel igyekszünk segíteni a kerékpár cseréjének lehetőségét. Emellett a cserével biztosíthatjuk gyermekünk számára, hogy mindig megfelelő méretű bringán tekerhessen anélkül, hogy különösebb fejfájást okozna nekünk gyors tempójú cseperedésük. Nem érdemes átugrani a méreteket (12”-ról a 20”-ra vagy 16”-ról 24”-re), hiszen nagyon könnyen adaptálódhatnak a rossz beállításhoz, ez pedig a későbbiekben rossz hatással lehet fejlődésükre és biztonságos kerékpár-kezelési technikájukra. 
Felelősséggel tartozunk gyermekünk biztonságáért és lelkesedéséért, ezért a piacon elérhető legjobb minőségű, felszereltségű és legjobban összerakott kerékpárokat kínáljuk.


Mi megértünk és gondoskodunk rólad a Bringalandnál!

Az oldal tetejére