Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Body Geometry Fit- Kerékpár Testreszabás

Body Geometry Fit- Kerékpár Testreszabás

„Azért mész ki tekerni, hogy jól érezd magad, miért küzdenél a rossz beállítás miatti fájdalommal?!” - ez lehetne a mottója a Body Geometry Fit rendszernek, mely segítségével testre szabjuk kerékpárod, hogy merőben új élményként élhesd meg a kerékpározást. Méréseinket Budapesten, Magyarország legtapasztaltabb Body Geometry Fit szakértője, Simon Balázs végzi, aki már több, mint 400 sikeres mérésen van túl és Németországban szerezte meg a legmagasabb szintű diplomát ezen a téren.

Kerékpár testre szabás mindenkinek! A BG Fit egy a kerékpározás tökéletesítését szolgáló átfogó filozófia, melyet Dr. Andy Pruitt az Amerikai Coloradóban levő Sport Egészségügyi Fejlesztő Központ (PA of the Boulder Center for Sport Medicine) vezetője tökéletesít hosszú évek tapasztalatai és kutatásai alapján. A BG Fit célja a kerékpáros és a kerékpár tökéletes összhangja „a hatékonyabb, dinamikus, a lehető legkényelmesebb és a minél hosszabb távú kerékpározás, a sérülések elkerülése valamint a meglévő problémák korrigálása”.

A BG Fit segítségével mi testre szabjuk kerékpárját, hogy Ön is merőben új élményként élhesse meg a kerékpározást.

VÁLJ EGGYÉ A BRINGÁDDAL

A Body Geometry az egyetlen olyan komplett termékcsomag és fit rendszer, amit ergonómikusan terveztünk és tudmányosan teszteltünk annak érdekében, hogy fokozzuk a teljesítményt, állóképességet és kényelmet.

TÖKÉLETES FIT 5 LÉPÉSBEN

A Body Geometry Fit maximalizálja a bringások teljesítményét, állóképességét és kényelmét. A saját, személyes Body Geometry Fit session-öd alatt egy képzett specialista teljesen személyreszabja a bringás pozíciódat és kiegészítőidet, miközben figyelmbe veszi az egyéni adottságaidat és igényeidet.

A Fit Specialista egy összetett, 18 lépésből álló folyamattal kezd melynek során meghatározza a tested rugalmasságát és sajátosságait. Ez kritikus része a folyamatnak, hiszen ezek óriási szerepet játszanak a tökéletes bringás pozíciód és megfelelő kiegészítők megtalálásában.

Egy Body Geometry Fit Specialista mindig felméri a bringázási stílusod, céljadi és más olyan változókat, melyek segítenek megérteni az igényeidet.

Egy 15 lépcsős folyamat során a Fit Specialista személyre szabja a bringás pozíciód és kiegészítőidet. A folyamat végén megkapod a pontos nyereg típust és nyereg pozíciót, cipő típust, talpbetétet, cleat pozíciót és kormány pozíciót, szélességet.

A Fit Specialista alaposan megvizsgálja a pozíciódat a bringán. Ezen információi és tapasztalata révén tovább tökéletesítheti a pozíciód és kiegészítőidet.

ÚTÓKEZELÉS

A folyamat után a Fit Specialista ütemezett módon kapcsolatba lép Veled, hogy felülvizsgálja az új pozíciódat, megválaszolja a kérdéseidet és hasznos tanácsokkal lásson el.

"A triatlon esetében a kényelmes aero pozíció elérése kritikus, hiszen frissnek és lazának kell maradnom a futásra is. A specialistám egy olyan kiegyensúlyozott pozícióba állított be, ami kényelmes, hosszú távon fenntartható és aerodinamikus."

RETÜL: AFOLYAMAT HIVATALOS ESZKÖZEI

A Body Geometry Fit és a Retül kombinálja a legjobb fitting metódust és a legjobb fitting eszközöket, hogy páratlan kapcsolat alakuljon ki Közted és a bringád között.

MÜVE

A Müve egy olyan eszköz, ami lehetővé teszi, hogy a Fit Specialista lemásoljon bármilyen bringás pozíciót és azonnali módosításkat eszközölhessen rajta, amiket később átvezet a saját bringádra.

LÉGY OLYAN "FIT", MINT A PROFIK

A hivatalos Body Geometry Fit Specialista feladata, hogy új szintre emelje a bringázásod. Speciális képzésben részesült az SBCU (Specialized Bicycle Components University) révén, ahol komoly vizsgákat teljesítve szerezte meg azt a tudást és azokat a képességeket, melynek segítségével szisztematikusan képes személyre szabni a bringás pozíciód és felszerelésed, figyelembe véve a testi adottságaidat.

"Úgy gondolom, hogy a Body Geometry Fit 2-3 évet adott hozzá a karrieremhez."

KEZEK

Olyan vezető orvosok és ergonómia szakértők tervezték a Body Geometry kesztyűket és markolatokat, mint pl. Dr. Roger Minkow és Dr. Kyle Bickel, akik fő célja a fáradékonyság csökkentése és a kényelem, valamint irányíthatóság növelése.

Stratégiailag elhelyezett párnák csökkentik a nyomást a tenyéren, mely csökkenti a fáradékonyságot és maximalizálja a kényelmet.  A Grail kesztyű Equalizer párnája egyenletesen oszlatja el a tenyérre nehezedő nyomást, így támogatva a keringést és csökkentve a fáradékonyságot. Minimalista kialakítás, optimalizált fogás a kormányon, fokozott kontroll.

A Body Geometry markolatokat ergonómikusan terveztük, hogy tökéletesen passzoljon a kéz anatómiájához és csökkentse a tenyérre nehezedő nyomást, ami gyakran fáradékonyságot és kényelmetlenséget okozhat.

LÁB

Dr. Any Pruitt vezetésével fejlesztettük ki a Body Geometry cipőket és talpbetéteket, melyek kulcsfontosságú kapcsolódási pontok a bringás a bringa között. A tudományos tesztek alapján a Body Geometry termékek fokozzák az erőkifejtés hatékonyságát és az állóképességet.

Lábfej alatti részen 1.5 mm-es dőléssel készül mindegyik cipőnk, hogy fokozzuk a csípő/térd/láb biomechanikus hatékonyságát és fokozzuk az erőkifejtés mértékét. 3 féle mértékű láb boltív támogatással érhetők el a talpbetéteink, amik fokozzák az erőátvitel hatékonyságát az által, hogy megakadályozzák a talpad összeroskadását a lefelé irányuló erők hatására.  A beépített metatarsal "gomb" fokozza a kényelmet és csökkenti a talpad/lábad fáradékonyságát az által, hogy megemeli és szétfeszíti a talpad első részén található csontokat, így csökkentve a nyomást.

NYERGEK

A Body Geometry nyergek ergonómikus konstrukcióját tudományosan teszteltük, hogy elérjük a páratlan kényelmet és támogatást. A lecsökkentett nyomásnak hála a szabad véráramlás csökkenti a fáradékonyságot és fokozott kényelmet nyújt az érzékeny pontokon.

A nyerge számos szélességben és formával érkeznek, hogy passzoljanak minden rider anatómiájához az optimalizált kényelem érdekében. A Specialized kereskedők segítséget nyújtanak a megfelelő nyereg kiválasztásában. Ergonómikusan tervezett csatornák és kivágások, amik támogatják az ülőcsontokat és így csökkentik a nyomást a kényes területeken, fokozva így a véráramlást és a kényelmet.

A felmérés és a beállítások három fázisban történnek:

  • Előzetes beszélgetés az elérendő célokról, esetleges problémákról és korábbi sérülésekről.
  • Fizikai állapotfelmérés. (lábstruktúra, csontok és izomzat, hajlékonyság, ajánlások esetleges korrekciókra)
  • A kerékpár beállítása.

Ezek a pontok alkotják a beállítás folyamatát.

A beállítás része egy INGYENES 15 perces ellenőrzés, ahol a beállítást végző BG szakértő egy két hetes használati periódus után ellenőrzi a testreszabás beállításait a gyakorlati használatot követően. Az ellenőrzésre való időpont egyeztetés közvetlenül a testreszabás végén történik.

A 4. - és egyben legfontosabb - pont: a visszajelzés. Csak úgy tud hatékony lenni egy beállítás, ha utána az ügyfél visszajelez a tapasztalatokról. További információkért, kérjük forduljon a az SBCU-n (Specialized Bicycle Component Universcity) akkreditált kollégánkhoz.

A programra jelentkezni lehet a következő elérhetőségeken:

- Simon Balázs

- balazs@bringaland.hu

Facebook: Bringaland Kerékpár Testreszabás Terem

A mérés helyszíne:
- Bringaland Kerékpárüzlet, 1071, Dózsa György 78.

A mérésre hozd magaddal:
- Saját kerékpár
- Kerékpáros nyári ruha (rövid mez és nadrág)
- Saját kerékpáros cipő és pedál

A BG Fit szolgáltatás igénybevételéhez mindenképp elõzetes idõpont egyeztetés szükséges és kb. 3 órát kell rászánni, a szolgáltatás díja pedig 30.000 Ft

KÉRJÜK A GYORSABB ÜGYINTÉZÉS ÉRDEKÉBEN MINDIG TELEFONSZÁM MEGADÁSÁVAL JELENTKEZZETEK!

Az alábbiakban szeretnénk pár visszajelzést módosítások nélkül közzétenni, hiszen a legjobb első kézből hallani a beállítások hatásáról a kerékpározásra.

A beállítás utáni első tekerésem után az iPhone 6S reklám jutott eszembe.

„Nem változott semmi, csak minden.”

Be kell ismerjem, hogy vegyes érzelmekkel indultam neki a szolgáltatásotok igénybevételének. No nem azért mert én értek hozzá, és mit is tudnának itt mondani nekem, inkább egyfajta csalódástól való félelem. Aztán csak rávettem magam. Az a fajta hozzáértés, tapasztalat, és türelem, ahogy te ezt csinálod, az tanítani való. Nem írnám le, hogy miken változtattál, hiszen tudod. A végeredmény fantasztikus. Elmúlt a csípő, és a talpél fájdalmam, végre jó helyen ülök, és a kormányt is kényelmes fogni.

Szeretnék időpontot kérni a másik kerékpárom beállítására.

Üdvözlettel:

Tenner Tamás

Amikor elkezdesz biciklizni, felhúzod a nyerget és tekersz. Aztán kezd fájni a térd: hoppá nem jó helyen van az ülés. Állítod. Egyre többet tekersz és fáj a csípő. Megint állítod. Egy ideig jó is majd hívnak az első százasra és 70 után semmi nem jó: fáj a térd a csípő zsibbad a kéz a láb. Na, akkor kell elmenni, hogy profi állítsa be a bicajt. Ilyen a Balázs. Rövidebb stucni, más nyeregszár, új talpbetét, más nyereg, dőlésszög stb. Jé, nem zsibbad 70-nél, nem fáj a hegyen felfelé a térd. Ezért kell elmenni hozzájuk.

Dr. Balsai Tamás

30 fölött vettem meg az első országútimat, így előtte semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztem egy ilyen kerékpár helyes beállítására vonatkozóan. Néhány hónappal a vásárlás után mentem el BG-re Balázshoz, aminek eredményeként stucnit cseréltünk, ülésmagasságot és távolságot változtattunk, továbbá mivel kiderült, hogy a két lábam nem egyforma, az egyik cipőmet egy kis betéttel kell megemelni a stopli alatt. Annak ellenére, hogy külön-külön egyik változtatás sem volt jelentős, összességében egy sokkal kényelmesebb és hatékonyabb üléspozíció lett az eredmény, ami még inkább élménnyé teszi a bringázást. Mindezek alapján mindenkinek ajánlom a BG-t, aki nem akar hosszú hónapokat vagy akár éveket a helyes beállítás megtalálásával tölteni, hanem minél előbb ki szeretné hozni a maximumot magából és a bringából, mind teljesítmény, mind komfort vonatkozásában.

Zoli

Először kb egy évvel ezelőtt mentem el Balázshoz egy beállításra. Akkor már egy fél éve használtam az országúti bringámat. Előtte csak montiztam, így az akkor még új bringámat is próbáltam hozzá igazítani. Balázzsal a legelejéről kezdtük. Először a cipőmre pontosan pozícionáltuk a patent részt. Ellenőrizte az ülés szélességét, helyzetét, dőlését, a kormány, a stucni magasságát. Ezután görgõre tette a gépet és tekerés közben is várta a visszajelzéseimet. Apró finomítások, és egy stucnicsere után egyértelműen jobb lett a tekerés, mind kényelemben, mind pedig abban, hogy érezhetően jobban tudtam közölni az erőt a pedállal. Azóta is ezt a beállítást használom, és továbbra is jónak érzem. A következő beállításra két hónappal ezelőtt került sor. Vettem egy könyöklőt és az előző beállítás pozitív tapasztalatai miatt újból bejelentkeztem Balázshoz. Persze egy kicsit kétkedve, hiszen akkor már "mindent tudtam a beállításról", így abban is biztos voltam, hogy a könyöklővel letekert 200km alatt már remekül beállítottam azt. Mint bebizonyosodott mégsem tudok mindent, és a szintén görgõn történt beállítás után határozottan könnyedebben tekertem, és azóta a derekam sem fáj. Eddig két beállításon voltam, de mindenkinek ajánlom, mert apróbb változások is érzésben, sebességben, kényelemben sokat számítanak. Balázs szakértelme, türelme, hozzáértése a BG-vel párosulva meghozta az eredményt. Mindkét esetben határozottan gyorsabb is lettem, és kényelmesebb is lett a tekerés.

Az optimális üléspozíció beállítása után a wattmérõs görgõn mérhetõ volt a teljesítmény növekedés. Mindez a tökéletesebb pedál hatékonyságnak köszönhetõ.

Profi szolgáltatás - tényleg személyre szabva...