Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tuti nyereg? – Na, ilyen nincs!

Tuti nyereg? – Na, ilyen nincs!
„Ahány ember, annyi fenék.” – ahogy mondani szoktuk. Ezzel arra próbálunk meg utalni, hogy nincs tuti nyereg és tuti recept a legjobb nyereg kiválasztására.

Selle SMP – A tuti nyereg!

A nyereg típusának kiválasztásához rengeteg összetevőt figyelembe kell venni a bringa fajtájától, felhasználási körétől kezdve, az üléspozíción, a bringázási szokásokon át, a bringás súlyáig, koráig és végül az anatómiai adottságokig (pl. ülőgumótávolság). És ha ezeket mind ismerjük, tudjuk, még akkor sem lehet elsőre biztosat ajánlani, mert még mindig ott vannak az egyedi és egyéni ízlések, ki mit szeret jobban, kinek mi a kényelmes. Ezt határozza meg a nyereg formája, szélessége, íve, kivágása, párnázottsága.

Ezeknek az egyéni ízléseknek megfelelően alakított ki a Selle SMP egy nagyon széles szortimentet.

Fejlesztésükben 3 urológiai klinika és 35 profi kerékpáros vett részt, ennek eredményeképpen született meg az az állásfoglalás, miszerint az optimális nyereg kialakításnál nem elegendő a középső rész kivágása, a prosztata megóvása érdekében, hanem minden olyan testrészt tehermentesíteni kell a nyomás alól, ami nem kap terhelést, de keringési problémákat okozhat a nyomás hatására. Az SMP nyergeknél kizárólag az ülőgumók vannak terhelve, így felszabadítva a nyomás alól a nemi szerveket és az azokhoz futó ereket. Ettől más a Selle SMP minden más piacon lévő kerékpáros nyeregtől és ebben rejlik valódi sikerük.

A fent felsoroltak miatt javasoljuk, hogy a nyeregvásárlás előtt érdemes egy szaküzleteket felkeresni, és minimum egy ülőgumó távolságmérést elvégeztetni.

A Bringaland-ban mindezt megtehetitek ingyen, mindenféle előre történő bejelentkezés nélkül. Ha az ülőgumó távolság megvan, egy lépéssel közelebb kerültünk az igazsághoz. Ezt követően egy rövid egyeztetés keretén belül felmérjük az egyedi igényeket, amik alapján már jócskán le tudjuk szűkíteni a nyeregválasztási lehetőségeket.

Kerékpáros nyereg

Ezután következhet a „puding próbája”, a nyeregtesztelés!

Mivel még ezek alapján sem lehet biztosat ajánlani, mi arra bízzuk a választást, aki a leghitelesebb ebben a témában… Rátok! Itt jön képbe a Selle SMP tesztprogramunk, azaz az SMP kerékpár nyergek szinte teljes kínálatából tudunk tesztnyerget biztosítani ingyenesen! Így, igény szerint, akár több féle nyerget is ki tudtok próbálni.

A teszt, kaució ellenében (nyeregtípustól függően 20,- ill. 40.000 Ft) 5-7 napig ingyenes, így éles körülmények között, saját tapasztalatok alapján tudtok döntést hozni, számotokra melyik a legmegfelelőbb nyeregtípus! Azt gondoljuk, ennél biztosabb megoldás nincs!

Természetesen a felmérés alapján a nyeregtípus kiválasztásában, sőt szükség esetén a felhelyezésében is segítünk, hiszen a nyereg pontos pozícionálása (nyeregmagasság, előre, hátra tolt pozíció, dőlésszög!) ugyan olyan fontos, mint annak kiválasztása!

Ezért ajánljuk mi a Selle SMP-t. És nem csak Budapesten! Keressétek viszonteladói partnereinket Budapesten és vidéken egyaránt!

Az oldal tetejére