Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bicycle Line kerékpáros ruha

Bicycle Line kerékpáros ruha
Technológia, funkcionalitás és olasz dizájn

Kerékpáros ruházatok férfiaknak és nőknek

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is a Bicycle Line kerékpáros ruha márka, bár Nyugat-Európában már az egyik legelismertebb bringás ruházati brand a 'BL'. Termékeikben a rendkívül magas technikai színvonalat ötvözik a hagyományos olasz ruhamanufaktúrák pontos eljárásaival, a gyártásszériák rugalmas kezelésével és a mediterrán ízlésvilággal.

A családi vállalkozást 1987-ben alapították több évtizedes kerékpáros ruha gyártási múlton alapuló tapasztalatokkal, mára pedig a legjobb ruhaipari fejlesztőkkel karöltve kínálnak rendkívül magas minőségű kerékpáros ruhákat, elérhető áron. 

Kerékpáros ruházat

A BL hivatásos és amatőr versenyzők segítségével teszteli a kerékpározás több szegmensét lefedő modellkollekcióit, majd a tapasztaltak alapján végzik végleges sorozatgyártást. Fél évente megújuló modern és divatos kollekciókat kínálnak. A Bicycle Line kerékpáros ruházat számos szekcióra bontható felhasználás, időjárás, nem, kor és elhivatottság szerint. Különös odafigyeléssel tervezik a hűvös időjárásra tervezett darabok hőszigetelő tulajdonságára, illetve a nyáriak nedvességelvezető képességére.

Az iparban a Bicycle Line az egyik első márka, amely kompressziós ruhadarabokat is kínál a kerékpárosok számára. Mint köztudott, ezek hatékonyan fokozzák a véráramlást, ezzel nagyobb teljesítményt, jobb regenerálódást biztosítva a nehéz edzések során, illetve utánuk. Emellett a BL előszeretettel alkalmaz szél- és vízálló, UV-sugárzást szűrő, illetve antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező alapanyagokat a kényelem és a teljesítmény maximalizálása érdekében. A Bicycle Line kerékpáros ruházat kiváló ár-érték arányt képvisel, a magas minőségi szint így minden kerékpáros számára elérhető.

Kerékpáros ruházat

Mitől lehet jobb egy kerékpározáshoz tervezett ruhadarab? A BL erre a kissé naiv kérdésre egy átfogó “okosítóval” válaszol, amely felfogható akár egyfajta “kerékpár-ruházati szótárnak” is.

  • Hőszigetelés: hatékony hőgazdálkodás, amelynek fő célja a testhőmérséklet szinten tartása.
  • Izzadtságelvezetés: a fejlett technikai ruházati alapanyagok biztosítják a test által képzett hő és nedvesség kifele történő áramoltatását, így a testfelület szárazabb maradhat. Ez egyben megakadályozza az izzadtság által okozott irritációt, dörzsölést, gyulladásokat, és segít elkerülni a testhőmérséklet emelkedését. Hasonlóképpen hideg időjárásban a nedvesség elvezetése jobb hőszigetelést biztosít, megakadályozva a test kihűlését.
  • Izomkompresszió: az izomzatra ható külső nyomás hatására fokozódik a vérkeringés hatékonysága, több oxigénhez juttatva az izmokat, csökkentve a tejsav felhalmozódását, fokozva a regenerálódást, illetve megakadályozva a görcsök kialakulását.
  • Antibakteriális: a testtel érintkező speciális ruhaalapanyag megakadályozza a baktériumok terjedését, így csökkentve a kellemetlen szagok kialakulását, illetve a fertőzések és gyulladások képződését.
  • Szélálló: a speciális technikai szövetalapanyagok hatékonyan védik a testfelületet a szél hűtő hatásától, mindemellett fokozva a nedvesség elvezetését.
  • Vízálló: az ruházati alapanyagok szerkezetében alkalmazott poliuretán membrán megakadályozza a kívülről a ruha felületét érő nedvesség áthatolását, a vízcseppek a felszívódás helyett egyben maradva leperegnek róla. Mindazonáltal a membrán lehetővé teszi a test felületén képződött nedvesség elvezetését.
  • Elasztikusság: a testmozgás dinamikus hatásaira a ruhaanyag-típusok eltérően reagálnak, különböző mértékű ellenállást fejtve ki. Ideális esetben a ruha pontosan úgy viselkedik, ahogy azt a tervezők megálmodták, tehát maximális mozgásszabadságot biztosít a sportolónak. Természetesen emellett az egyéb fontos tulajdonságok – főként a ruha funkcionalitása – sem szenvedhetnek csorbát. A Bicycle Line három elasztikussági szintet különböztet meg: az Elastic Energy+ minden irányba optimális nyúlást tesz lehetővé, amely az anyag teljes feszültségmenetességét feltételezi; az Elastic Energy a négy helyett két irányba biztosít tökéletes rugalmasságot; a Comfort Energy egy irányba rugalmas, olyan helyeken alkalmazható, ahol várhatóan más irányú nyúlásra nincs szükség, illetve ez a tulajdonság nem akadályozza a test szabad mozgását.

Világosan kirajzolódik, hogy a Bicycle Line magas szintű szakismerete különleges ruházati termékeket eredményez, kollekciói emellett a dinamikus mediterrán ízlésvilágot is idevarázsolják.

 

Kerékpáros ruházat