Kategóriák

Kerékpár zárak és kerékpár lakatok

Kerékpár lakatok, zárak

Kezdjük a leggyengébbel. Ezek bizony a sodronyzárak. Biztonsági szintjük nem túl magas, még egy csípőfogóval is elvághatók. Mivel könnyen szállítható és a súlya sem nagy.  Olyan esetekben javasoljuk ha valaki csak maga mellé kötné le a bringát például egy kávézóban. A kerékpárzár megakadályozza, hogy valaki felugorjon a bringára és eltekerjen vele.

Az U-lakatok megfelelő védelmet tudnak nyújtani. Elvágásuk fűrésszel lehetséges amihez időre van szükség és nem valószínű, hogy a nyílt utcán fényes nappal elkezdik levágni….

Hátrányuk annyi, hogy jelentősen szűkítik a lehetőségeinket hiszen méretük fix. Ez a szállításnál megoldott a vázra rögzíthető konzollal.

Egy elég egyszerű „ősi” megoldás: lánc+lakat. Biztonsági szintje jóval magasabb a sodronynál mivel akár 9 mm es acélszemekből is készülnek. Ennek azonban ára van. Az ár pedig a súly. Egy láncos hosszú és erős kerékpárzár több kilót nyom.

És íme a TRELOCK-tól vagy akár ABUS-tól jól ismert „mindenre megoldást kínáló” kerékpárzárak,  a hajtogatós lakatok. Szintén acélból vannak de kb 15 centiméteres lapokból állnak amik szegecselve vannak összeillesztve. Ennek köszönhetően könnyen szállíthatók, könnyen kezelhetők és nem is nehezek.

Keresd üzletünkben a kiváló kerékpár zárakat és kerékpár lakatokat! Ha kérdésed van tedd fel bátran az elérhetőségeinken!