Kategóriák

„Nincs többé disz komfort…a nyereg alapja az ergonómia!„ - Kerékpár nyereg bemutató

Az összes SMP4BIKE nyereg komfortosságának a kulcsa, az egyedülálló formavilágukban rejlik, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a nyergek a legtöbb kerékpározási pozícióban kényelmesek legyenek. Kimondható, hogy egyszerűen lehetetlen figyelmen kívül hagyni, azt a tényt, hogy kerékpáron ülve a súlyunk túlnyomó többsége a testünk egy relatív kicsi, a nyereggel érintkező részére koncentrálódik. Azonban az emberi test, és különösen a férfiaké, úgy fejlődött ki, hogy súlyunk oroszlán részét ez az érzékeny ágyéki rész viselje. Ha megtaláljuk azt az elsődleges találkozási pontot a test és a nyereg között, ahol az a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabban ülünk, akkor az minden kerékpáros előnyére válik .


A széles központi csatorna több kényelmet nyújt, mint egy egyszerű bemélyedés, nem utolsó sorban lehetővé teszi a jobb szellőzést is. Amikor egy SMP4BIKE nyeregben ülsz, akkor a testsúlyod megoszlik a nagy farizom és a medencecsont alsó része, az úgynevezett ülőcsontok között. A SMP4BIKE kerékpár nyergek konstrukciójukból adódóan a legergonomikusabbak a piacon. Az SMP4BIKE nyereg választék összes modellje közös jellemvonásokkal rendelkezik,  úgy mint a nyereg orrészének egyedi csőrszerű kialakítása, ami arra lett tervezve, hogy egy akadálymentes alapot adjon azokban a fokozott erőfeszítéseket megkövetelő periódusokban, amikor arra kényszerül, hogy előrecsússzon a nyeregben, különösen a hosszú hegymenetek alkalmával. A „csőr” lejtmenetben is rendkívül hasznos, mivel jobb „combkontrolt” biztosít a kerékpáros számára. Könnyebb elemelkedni róla és a visszaülés is egyszerűbb és biztonságosabb. Az extra hosszú nyereg pálcák különösen megkönnyítik a felszerelést mivel gyakorlatilag bármilyen váz és nyeregcső kombinációhoz meg lehet találni a megfelelő beállítást.


A hosszútávú kerékpározás céljára készült SMP4BIKE nyereg szigorú előírások szerint végzett vizsgálatainak eredményeit, a szerzők (Breda, G. Piazza, N. Bernardi, V. Lunardon, E. Caruso, A.) egy cikkben foglalták össze mely a „The Journal of Sexual Medicine” folyóiratban jelent meg 2005-ben. (Vol. 2. 605-611 oldal)Az SMP nyereg azért szerepelt ilyen jól a vizsgálatok során, mert a kerékpáros súlyát egyenletesen osztja meg a nagy farizom és az ülőcsontok között, ezáltal a gátkörnyéki lágy részek szabadon maradnak. Továbbá a sas csőr formájú nyereg orr a külső nemi szerveket is megvédi az összenyomódástól.


A fontos orvosi és tudományos kísérletek eredményeinek birtokában, kiegészítve lelkes felhasználók gyakorlati tapasztalataival, az SMP megsokszorozta a választékát, annak érdekében, hogy minden kerékpáros megtalálhassa a testi felépítéséhez és felhasználási szokásaihoz legjobban megfelelő nyereg modellt.

Kerékpár nyergek