Kategóriák

 

TOVÁBB A KERÉKPÁROS RUHÁZATRA

Kerékpáros ruházat

Az emberi test nagy mennyiségű energiát generál edzés közben. Ezért kulcsfontosságú a réteges öltözködés, hogy a megfelelő hőelvezetés mellett biztosítsuk a kiegyensúlyozott mikroklímát.

Hármas réteg elmélet azon alapul, hogy a sportolás közben keletkezett hő miatt a test hőmérsékletének egyenletesen tartása nehéz feladat, így fontos különböző rétegekkel befolyásolni azt.  Kerékpáros ruházat esetében mindegyik lélegző anyagból készüljön, de figyelembe kell venni a külső tényezőket is ahhoz, hogy a kerékpáros ruházat mindhárom rétege tökéletes komponensekből kerüljön kiválasztásra. 


Az első, amit köznyelvben aláöltözetnek hívunk van kapcsolatban a bőrünkkel, így ez az egyik legfontosabb, hiszen az összes többi réteg sikere, vagy bukása ezen alapul. Elvárt tulajdonságai között sorolhatjuk: könnyű legyen, szuper nedvesség-elvezető képességű legyen, antibakteriális anyagból készüljön és kényelmes legyen viselni. Többféle konstrukciójú lehet (varrás nélküli, hálós, stb.) és különböző anyagokból készülhet – karbon szövetből az antisztatikus tulajdonságai miatt, polyurethane-ból a szélállóságért, vagy Merinói gyapjúból a minél kényelmesebb viselet érdekében.

A kerékpáros ruházat második, azaz köztes rétege általában mezből és nadrágból áll. Ezek a ruhák szigetelő réteget képeznek a tested és a külső elemek között, biztosítják, hogy a tested megtartsa a meleget, míg lassú lélegzést biztosítanak a bőrödnek, így nem szívja fel a nedvességet és nem fázol meg tekerés közben. Különböző vastagsággal és különböző anyagokból készülhet, attól függően, milyen hidegben szeretnéd használni.

A harmadik réteg kulcsfontosságú védelmet biztosít a külső elemek ellen, mint az eső, hó, szél, melyekre télen bármikor számíthatunk. Ez a membrán általában laminált szövetből készül, többféle, kombinált anyagokból. Ezzel a kombinálással érik el a kerékpáros ruházat egyszerre legyen szél- és vízálló, elasztikus és lélegző így biztosítson teljes szabadságot a sportolás során. A különböző vastagságú anyagok felhasználása a legjobb mód arra, hogy minden évszaknak megfelelően megtaláljuk a megfelelő ruházatot.

Első Réteg

Szuperkönnyű: Ez a kategória olyan ruházatot tartalmaz, amik könnyűek és nagyon elasztikusak, így tökéletes szabadságot nyújtsanak a villámgyors nedvesség-elvezetés mellett.

Aktív: Olyan termékek melyek csúcsminőségű anyagokkal biztosítják a magas intenzitású tréning közben keletkezett nagy mennyiségű izzadtságot.

Meleg: Szigetelt ruha, mely egyedülálló lélegzőképességgel és hidegtől való védelemmel rendelkezik.

Intenzív: Protektív alap réteg, szélálló betétekkel arra az esetre, ha az időjárás igazán rosszra fordul. Segít az izzadtság elvezetésében, amellett pedig véd a hideg és a szél ellen.

Második Réteg

Szuperkönnyű: Szuperkönnyű és extrém módon lélegző anyag, tökéletes viselet a nyári edzéseken, kirándulásokon.

Meleg: Hideg elleni kerékpáros ruházat, melyek speciális képességeiknek köszönhetően megvédenek a legkevésbé tolerálható körülmények között is.

Harmadik Réteg

Aktív: Felsők, melyek vékony, mégis szélálló anyaguknak köszönhetően megfelelő védelmet nyújtanak a lejtőzések, vagy a kicsit hidegebb idő esetén.

Meleg: Ebben a kategóriában olyan kerékpáros ruházat található, melyek alapszinten laminált anyagokat tartalmaznak, hatásos gátat képezzenek a tested és a külső hőmérsékleti körülmények között.

Intenzív: A harmadik kategória nyújtja a legnagyobb védelmet, teljesen laminált anyagokkal, több rétegből álló részekkel a legfontosabb részeken. A kerékpáros ruházat egyszerre tartson melegen és szárazon, amellett megbízható védelmet nyújtson szinte bármilyen csapadék, vagy más külső hatás ellen.

TOVÁBB A KERÉKPÁROS RUHÁZAT TERMÉKEIRE


BRINGALAND KERÉKPÁRBOLT BUDAPEST